Bruk Snapchat Spøkelsesmodus

Denne sommeren lanserte Snapchat en ny funksjon– Snap Map. Dette er en måte å se Snaps fra kultur- og sportsarrangement, kjendiser, nyheter og mye mer fra rundt om i hele verden. Høres supert ut, ikke sant?

Dette er også en måte for deg og vennene dine (eller andre Snap-brukere) til å dele deres lokasjon med hverandre. Nå kan du altså både se hva vennene dine gjør og hvor de er.

Funksjonen er superenkel å bruke, du bare åpner kameraskjermen og drar inn som om du zoomer inn på et bilde, så aktiveres Snap Map.

På kartet kan du se snaps fra interessante steder og arrangementer, i tillegg til bilder av folk du er tilknyttet.

 Snap Map

Tenk på hva du deler

Det kan være gøy å se hvor vennene dine er. For eksempel kan du se hvor vennene dine er på ferie eller et arrangement. Selv om det er ganske artig, er det her du som bruker må stoppe opp og tenke over hva du deler.

For om du tror at Snapchat kun deler brukeres lokasjon når de tagger sin lokasjon i snaps delt i ”Our Story” tar du feil. Snapchat overvåker og kringkaster så lenge du har appen åpen eller bruker den.

Vi vet at vennskap er et løst konsept på sosiale medier. Det kan være mange tilfeldige bekjentskaper i vennelisten din. Stoler du så mye på de at du vil si hvor du er til en hver tid av døgnet?

Snap Map Lillehammer

 

Kjære foreldre!

Vi voksne kan velge hvem vi vil dele vår personlige informasjon med. Foreldre med barn som bruker Snapchat bør ta seg tid til å sette deg inn i den nye Snap Map funksjonaliteten slik at deres personvern også blir i varetatt. Har barna åpen personvernsinnstillinger kan hvem som helst kan knytte kontakt og dele informasjon med dem uten å spørre.

Takket være Snap Map, vil alle dine barns forbindelser (også mobbere) vite hvor barnet er når de er logget in.

Skru på spøkelsesmodus for å beskytte personvernet på Snapchat

Den eneste måten du kan stoppe å dele din lokasjon i Snapchat nettverket er å skru på ”Spøkelsesmodus”. Dette kan du både skru av og på når som helst i dine personvernsinnstillinger (privacy settings).

Slik gjør du det

  1. Åpne profilen din ved å dra fingeren nedover når du står i kameraskjermen
  2. Gå på settings ⚙
  3. Gå til avsnitt for hvem kan...
  4. Velg Se min posisjon
  5. Velg spøkelsesmodus

Nå er det ingen andre brukere som kan se hvor du befinner deg.

Kilder: Gavin Heaton og Snapchat