Innhold Meny
Vangen & Plotz
  1. Hjem
  2. Aktuelt
  3. Digitalt prosjekt med Norsk Landbruk

Digitalt prosjekt med Norsk Landbruk

Vi har hjulpet Norsk Landbruk å gjøre "redskapsoversikten" til en digital og mobilvennlig tjeneste for bønder som vil sammenligne landbruksredskaper.


Publisert 17 april, 2020
Skjermbilde 2020 04 03 kl 09 58 24

Behov for å bli mer digitale

Norsk Landbruk har i mange år tilbudt en tjeneste for gårdbrukere og entreprenører der de har fått god oversikt og kunnet sammenligne ulike maskiner og redskaper. Fram til nå har denne vært tilgjengelig i de trykte utgavene, men nå ønsket de å digitalisere denne tjenesten. De henvendte seg til oss i Vangen&Plotz for å finne en løsning, og sammen har vi utviklet "Nøkkeldata".

Digitalisering av redskapsoversikten

Redskapsoversikten.no er en tjeneste fra fagbladet Norsk Landbruk som gjør det enklere for gårdbrukere og entreprenører og sammenligne priser og spesifikasjoner på maskiner og redskaper.

-Norsk Landbruk har i en mange år publisert den samme oversikten i sine trykte utgaver, og Vangen & Plotz har nå bistått oss i arbeidet med å lage en digital versjon, sier Iver Gamme, ansvarlig redaktør Tun Media AS.

Hva gikk oppdraget ut på?

Nøkkeldata er en uavhengig tjeneste hvor det er gratis å stå oppført, og har tidligere vært tilgjengelig via Norsk Landbruk sitt magasin. Oppdraget gikk ut på å:

  • Gjøre Nøkkeldata digital og tilgjengelig på alle flater, slik at man får tilgang til løsningen fra hvor som helst og når som helst.
  • Gjøre oppdatering av informasjonen enklere.

Eierskap til produktet

-For oss i Vangen&Plotz er det moro å jobbe med kunder som ønsker å videreutvikle seg og bli mer digitale, og dette er en kunde med god forståelse for hva et slikt prosjekt krever. De har fra start tatt eierskap til leveransen og vært aktive bidragsytere. Ved bruk at smidige metoder har vi hatt en løpende dialog, der problemstillinger som dukket opp underveis har blitt diskutert og håndtert. Vi er sikre på at det har vært med på å heve kvaliteten på sluttproduktet, sier prosjektleder fra Vangen & Plotz, Thale Tveita.

Mobilvennlig løsning

-Siden bøndene jobber mest utenfor kontoret var det viktig for oss å lage en løsning som fungerer bra på mobiltelefoner, slik at brukerne alltid har informasjonen for hånden. Ved å bruke filtrering, kan de sortere ut de mest aktuelle merkene og definere en priskategori for det de er på jakt etter. De kan huke av for tre forskjellige modeller og sammenligne spesifikasjonene side ved side. Tjenesten er helt unik i Norge og gjør det mye enklere for kundene å orientere seg i markedet for traktor og redskap, sier Gamme.

Craft CMS - fleksibelt og robust

Løsningen er levert i Craft CMS. Det er kraftig, fleksibelt og robust og har et av markedets beste håndtering av søkemotoroptimalisering. -I Craft CMS bygges ønsket funksjonalitet fra bunnen og tilpasses kundens behov, noe som gjør at vi slipper å sitte med mye funksjonalitet som ikke brukes, beskriver utviklerne i Vangen&Plotz. Grensesnittet i Craft CMS er enkelt og oversiktlig, noe som i følge teamet hos Vangen&Plotz gjør hverdagen til redaktører enklere. Det er en viktig faktor når løsningen skal kunne brukes av redaktører med ulike digitale ferdigheter og erfaringsbakgrunn. I front er Vue.js og TailwindCSS brukt for å bygge et funksjonelt og godt design som fungerer godt både på mobil og PC/Mac.

Fornøyd med både samarbeid og resultatet

-Vi er godt fornøyd med både resultatet og samarbeidet med Vangen & Plotz. Fremover har vi store planer for å utvikle redskapsoversikten videre med ny funksjonalitet som gjør det enda enklere å finne frem til produktene som er best tilpasset den enkelte bruker, sier Gamme. Redskapsoversikten presenterer en sammenligning av ulike maskiner og redskaper på en oversiktlig måte, har et godt filter og et raskt søk.

Har du behov for å bli mer digital?

Vurderer du å bruke tiden framover på å gjøre bedriften din enda bedre i digitale kanaler? Enten ved å starte nettbutikk, bli mer mobilvennlig eller ta i bruk flere smarte digitale løsninger? Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat. Vi kan løse det meste.

Send epost idag

Om Nøkkeldata:

Nøkkeldata har vært et fast element i Norsk Landbruk siden 60-tallet, og inneholder en oversikt over landbruksmaskiner og redskaper, hvor man blant annet kan sammenligne pris og tekniske spesifikasjoner. Som skal gjøre det lettere å ta beslutninger. Unik løsning innenfor sitt fagfelt, alene om å tilby dette i markedet.

Redskapsoversikten

Her kan du selv teste ut redskapsoversikten!