Kristin hopper av karrieren for å følge drømmen

Etter å ha gjort internasjonal karriere realiserer Kristin Nilseng (51) drømmen om eget pilatesstudio i hjembyen Lillehammer. Vangen & Plotz er i gang med å utvikle nettsidene til Ekilibre pilatesstudio, som åpner i september.

- Hvis dette skal gå bra - og jeg skal fremstå som en seriøs aktør - så må nettsiden bli perfekt. Det er ikke der man sparer penger når man starter noe nytt, sier Kristin.

Pilates

Åpner pilatesstudio: Kommunikasjonsdesigner Kristian Skramstad (t.v.) utvikler og designer nå nettsiden til nye Ekilibre pilatesstudio på Lillehammer. - Jeg avhengig av gode nettsider, sier instruktør og gründer Kristin Nilseng (t.h.). Golden retrieveren Choupette (betyr "søt jente") er alltid med. FOTO: Hanne Mette Walhovd Paulsen

51-åringen har bodd over 30 år i Sveits og jobbet med markedsføring, salg og kommunikasjon for blant andre Weber Shandwick, som er et av verdens største PR-byråer. Kundene var store multinasjonale bedrifter, som Nespresso og Spotify. Etter Weber Shandwick ble Kristin headhuntet til å være med å bygge opp selskapet Leidar, som nå er blitt et stort, internasjonalt kommunikasjonsbyrå med kontorer i flere land. I tillegg utdannet hun seg også til å bli personlig trener og pilatesinstruktør. 

- Hvis jeg ikke oppfyller drømmen om eget pilatesstudio nå, så kommer det aldri til å skje. Jeg kan ikke forlate denne verdenen og tenke at "jaja, det jeg brukte tiden min på var å gjøre store selskaper enda rikere, sier Kristin. 

Startet som au-pair

Første gangen Kristin reiste fra Lillehammer til Sveits var som au-pair for å lære fransk. 

- Etterpå dro jeg til Frankrike for å studere, men flyttet tilbake til Sveits igjen - det føltes som å dra hjem - og jeg bodde der i over 30 år, sier Kristin.  

Det var da døtrene ytret ønske om å flytte til Norge, at hun begynte å se seg om etter en jobb på Lillehammer. Da hun så at Ungdoms-OL trengte folk som kunne kommunikasjon ringte hun headhunteren og sa "dere klarer ikke dette uten meg". Høsten 2012 ble hun ansatt, og det var gjennom arbeidet med å utvikle en midlertidig nettløsning for Ungdoms-OL at Kristin for første gang kom i kontak kommunikasjonsdesigner, Kristian Skramstad.   

Nye nettsider

- Min oppgaver er å utvikle og designe den nye nettløsningen til Ekilibre pilatesstudio, og gi Kristin god opplæring slik at hun kan videreføre og drifte nettsiden, sier Kristian.

- Takket være Kristian har jeg fått en webside jeg kan bruke ut mot sosiale medier. På den måten får jeg god dialog med kundene, og på nettsiden kan de både booke timer og få nyheter. Jeg har masse erfaring innen markedsføring og kommunikasjon, og nå får jeg brukt alt jeg kan på det jeg virkelig brenner for. Tenk for et privilegium det er! Helt fantastisk, sier Kristin.

Mobiltilpasset: Det er viktig for Kristin at nettløsningen fungerer like bra på mobil som på web. 

Unikt i Norge 

Første året er målet å klare å forsørge seg selv. Innen et halvt år håper hun også å kunne ansette en instruktør til, og hvem vet; kanskje blir det studio i Hamar og på Gjøvik etterhvert? Kristin var også med å starte et tilsvarende pilatesstudio i Sveits i 2010.  

- Dette er unikt, for det finnes bare ett pilatesstudio i Norge som har alt utstyret, óg det ligger i Stavanger, sier Kristin.  

Pilates er ikke yoga

"Ekilibre pilates. Mer enn bare trening" står det på visitkortet. Kristin skal tilby personlig veiledning til pasienter under rehabilitering, trening for gravide og nybakte mammaer og målrettet trening for idrettsutøvere som vil unngå skader. Rett og slett skape en bedre hverdag for alle som vil gi seg selv en boost. Hun vil også dra hjem til folk.  

- Det ligger så mye glede og tilfredsstillelse i å hjelpe folk til bedre helse, sier Kristin og forklarer at "ekilibre" er fransk for "balanse og livevekt". 

- Pilates er en metode som kan tilpasses alle behov. I motsetning til yoga, som er en livsstil fra India, ble pilates oppfunnet av en tysk mann, og det er en funksjonell styrketrening der man lærer å bruke kroppen på en bedre måte. Pilates er ikke en spirituell metode slik som yoga. Det de har til felles er at man får strukket ut muskulaturen, de har en avstressende effekt og man jobber med pust.     

Dørene til Ekilibres nyoppussede studio i Storgata 130. åpner 1. september. Nettsiden vil lanseres noe tidligere.