Innhold Meny
Vangen & Plotz
  1. Hjem
  2. Aktuelt
  3. Nettsider

Nettsider

Vi hjelper deg å velge riktig CMS, ta hensyn til behov for skreddersøm og integrasjoner og vurdere om websiden din bør ha muligheter for nettbutikk.


Skrevet av: Linn Therese Kohmann Prosjektleder/Seniorrådgiver strategisk kommunikasjon 46955195 linn@vangenplotz.no
Digital strategi og forretningsutvikling, kommunikasjon, digital markedsføring, SoMe, universell utforming, innholdsarkitektur, Inbound Marketing og annonsering.

Publisert 01 mars, 2022
ILLUSTRASJON NETTSIDEUTVIKLING

Hvor mye koster det å lage en nettside?

Det finnes ikke noe fasitsvar på hvor dyr en nettsideløsning kan bli. Å kjøpe nettside kan koste alt fra 30 000 til en halv million, litt avhengig av hva du har behov for av integrasjoner og skreddersøm. Det er også mulig å lage webside helt selv via gratis verktøy dersom det viktigste er å lage hjemmeside med eget domene, eller enkel nettside for arrangement, uten behov for rådgivning eller teknisk krevende løsninger.

De aller fleste som ønsker en hjemmeside for bedrift trenger kun en webside med helt vanlige funksjoner, men også en samarbeidspartner som kan gi råd om universell utforming av nettsider, GDPR på nettsider og generell teknisk og innholdsmessig rådgivning. Som bedrift er man underlagt en rekke regler knyttet til at nettstedet ditt skal være tilgjengelig for alle som har behov for det, så det er derfor viktig å være universelt utformet. Les mer om universell utforming her.

Hva slags CMS er best på nettsider?

Når man skal lage en god hjemmeside med eget domene kan det være vanskelig å velge et cms i mengden av mulige løsninger. Alt fra rimelige wordpress-løsninger til store enterpriseløsninger kan være riktig løsning, det kommer an på behovet til akkurat din bedrift eller organisasjon.

Hvilke nettløsninger tilbyr Vangen & Plotz?

Vangen & Plotz er sertifisert leverandør av flere typer publiseringsløsninger. Vi finner den løsningen som passer best basert på behov, ambisjon og pris. Vi leverer de fleste av våre løsninger på Ibexa (tidligere eZ), Craft CMS, Magento og Wordpress. Vi samarbeider også med Dynamic Web og Ludensgruppen som tilbyr Rubics CMS og et CRM-system som heter Profiler.

Applikasjoner og skreddersøm

Dersom skreddersøm av nettsider er et av dine kriterier når du velger leverandør mener vi at vi er en av de som i størst grad kan levere både på integrasjoner av nettsider og ulike applikasjoner eller tilleggsfunksjoner. Les mer om applikasjonsutvikling og skreddersøm her.

Vi har også god kompetanse, og lang erfaring med å bygge nettbutikker og jobbe med å finne de beste løsningene for hvordan du integrerer din nettside mot en nettbutikkløsning når du skal lage ny hjemmeside. Les mer om hva du bør tenke på når du skal starte nettbutikk her.

Hvordan få nettsiden på google

Noe av det viktigste med en nettside er at innholdet ditt kommer opp når folk leter etter informasjon i google og andre søkemotorer. Det å sikre at man treffer på det google søker etter handler både om teknisk søkemotoroptimalisering og innholdsmessig søkemotor optimalisering. I Vangen&Plotz har vi eksperter på seo optimalisering og kan gi deg hjelp til søkemotoroptimalisering enten det er seo på nettside eller andre former for søkeoptimalisering du trenger hjelp til.

Kontakt oss for en uforpliktende prat
Illustrasjon innhold desktop tablet og mobil

Hosting og drift av nettsider

Når du skal lage hjemmeside for bedrift krever det at du også inngår en avtale om server hosting hos en leverandør av dette. Nettside hosting finnes det mange løsninger for, og det viktigste er at du bruker noen som er gode på informasjonssikkerhet og som har lang erfaring som web host.

Vi benytter Amazon og pagely for webhosting, i likhet med de fleste andre som leverer nettsider i norge. Stadig flere ønsker seg en hosting på norsk, men det er ingen grunn til å ikke benytte Pagely, selv om selskapet har amerikanske eiere. Vi garanterer at data knyttet til våre kunder sine løsninger lagres på europeiske servere. Det meste vi har av hjemmeside hosting ligger nå i Sverige og er derfor godt sikret med tanke på gdpr regler og wcag 2.0.

Vår driftsavdeling sikrer at ikke nettsiden din går ned og at tjenestene teknisk sett har høy kvalitet. Dette er med å påvirker faktorer som oppetid, hvor raskt ting lastes og hvordan systematikken i eksempelvis et nettsted søk er satt opp. Les mer om hvordan vår driftsavdeling understøtter og kvalitetssikrer det arbeidet som gjøres med å lage nettsider her.