React

Nye verktøy omfavnes

Vi kjente et snev av sunn skepsis idet Facebook og Instagram lanserte React, et javascript-bibliotek for å bygge brukergrensesnitt. Flere utviklere, undertegnede inkludert, klødde seg godt og lenge i huet over nye konvensjoner som tilsynelatende brøt med det allerede etablerte (JSX). Hva skal vi med enda et javascript-bibliotek, liksom?

Suksessen har likevel vært enorm: React har blitt tatt i mot med åpne armer både her til lands og hos giganter som Netflix, AirBnB og Tesla. Og nå, med React-Native har dette rammeverket funnet veien til våre kjære smarttelefoner og nettbrett. Her står vi på skuldrene til selve giganten for å selv rekke enda høyere opp, mens vi samtidig bygger videre på det vi allerede kan fra web- og programvare-utvikling.

Det er godt å kunne snu på skepsisen. Spesielt når vi ser gevinsten for sluttbrukeren. En god native app føles som en del av telefonen slik at mange ikke ser på det som en app, men en del av OS-et. Eksempler på dette er kalenderen, kalkulatoren og alarmklokken.

Så, hva er greia?

React-Native lar oss skrive javascript som automagisk bygges til native og plattformavhengig kode slik at vi i andre enden får ut to app-er – en til android, og en til iOS – med alle de fordelene en native app medbringer.
I skrivende stund har vi flere prosjekt i utvikling hvor vi benytter disse verktøyene. React har vist seg å være både morsomt og tilfredsstillende å jobbe med – uten at vi får alt for mange grå hår underveis. Her har man også tenkt på utviklerens opplevelse.

Vi ser frem til mange spennende native-prosjekt fremover. Kanskje sitter du på en idé du ønsker å få realisert?

Eksempler på eksisterende react-native apps, som du kanskje bruker allerede i dag:

Netflix
Skype
Facebook
Instagram
AirBnB
Tesla


Les mer på Knowitlabs